ПП-ДБ и "Възраждане" закриха предизборните си кампании, Костадинов готов на преговори

"Втора сглобка няма да има", заяви Кирил Петков

07.06.2024 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" закри предизборната си кампания на среща със симпатизанти пред Народния театър в София. На заключителното събитие бяха лидерите Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Те призоваха гражданите да упражнят правото си на глас в неделя, както за избор на депутати в Народното събрание, така и за Европейски парламент.

"Втора сглобка няма да има по начина, по който се случи. Няма да бъдем с Борисов и Пеевски", отсече Петков.

От сцената те обявиха, че пътят към европейските доходи в България е само един и гарант за реализацията е единствено тяхната управленската програма. Освен разговори за бъдещето на страната, имаше и много забавление и спортни изяви.

А "Възраждане" закри предизборната си кампания в Зала 3 на НДК. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители и членове на европейския парламент, както и стотици избиратели.

Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че след изборите е готов на преговори за съставяне на правителство, а на европейско ниво партията ще се бори за създаването на собствена политическа група в европейския парламент. Основните приоритети на партията са свързани с референдуми за запазване на българския лев и членството на България в НАТО, прекратяване на военната помощ за Украйна и гарантиране, че на фронта няма да бъдат изпратени български войници.

Снимка: БГНЕС