ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с премиер Борисов, целта на партията - управление

"Ръстът на доходите в България е рекорден за ЕС", каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев

07.06.2024 | 12:30 Редактор: Беатрис Младжова

Изхождайки от думата "стабилен" и това, че една политическа формация използва тази дума в нейния лозунг, преценявам, че ако българските граждани решат да си спестят това усилие да гласуват, ще има един кабинет на едно стабилно правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН, най-вероятно. Ние казахме, че това ще е не(коалиция) и така си беше до края. Ако работеше като коалиция, сега нямаше да сме на избори. Нашата цел не е да бъдем опозиция, а да бъдем управляващи. Това заяви кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев за "Денят ON AIR".

Ръстът на доходите в България е рекорден за ЕС, категоричен е той.

"Ние ще преценим какви да са нашите действия. Ние можем да бъдем много добра опозиция. Това е един много сериозен експеримент, защото България за първи път е в много добър икономически устрем. Такъв рекорден ръст на доходите в ЕС не е имало с години, каквито ние имаме в България. Да, тези пари не достигат на хората да живеят така, както те биха искали, но ръстът на тези доходи е рекорден за ЕС. Държавите, които се държат като руски матрьошки, изостават. При нас е съвсем различно. Това е съвсем друга икономика", допълни Михалев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет с Борисов като премиер.

"Няма как да подкрепим Борисов за премиер. Ако това им е офертата - да си направят този кабинет Пеевски и Борисов, и с ИТН, ето сега да стане това нещо. Но да не кажат всички: "Защо вече пенсиите не се качват така, както се качваха при управлението на премиера Денков". Нашите приоритети са много ясни - смяна на всички регулатори, които са изтекли от години вече. В момента имаме 100% назначения на ГЕРБ и ДПС. Ние предложихме нещо коренно различно и затова сега сме на избори. Ние казахме никой да няма квота", коментира гостът.

Инфраструктурата и строителството са недоброкачествени, изтъкна Михалев.

"През вдигане на заплати, през увеличаване на пенсии не може да се краде. Това е голям проблем. Краде се през изграждане на скъпа инфраструктура, лошокачествена, такава, от която следва смърт след това, защото умират хора от това некачествено строителство. Как да откраднеш от това, че си увеличил два пъти пенсиите на пенсионерите за последните 3 години? Не може при БВП 200 млрд. пенсиите и доходите да са замразени като в 2017 г.", добави той.

Гледайте целия разговор във видеото.