"Изборите днес": Bulgaria ON AIR е подготвила специална програма за деня на вота

Димитър Абрашев, Благовест Илиев и Милена Милотинова дадоха подробности за изборните студиа

07.06.2024 | 10:54 Редактор: Деси Николова

В изборния ден на 9 юни Bulgaria ON AIR e подготвила богата програма с няколко специални изборни студиа. Специалната изборна програма ще започне малко след 08:30 часа с водещите на "България сутрин" Мария Константинова и Виктор Дремсизов.

"Изборите днес" ще продължи с още експертни коментари, прогнози и анализи в 16:45 часа с Димитър Абрашев.

"С продуцента Калина Донкова решихме тази година, след толкова серии от избори, да опитаме да пречупим разговора, не през традиционните социолози, политолози, прогнози. Ще отидем в малките населени места, за да видим хората какво разбират от това. Какво значение има Европейският парламент, защо трябва да се гласува за хората, които изпращаме в Брюксел, какво значение имат те за България? Каквото и да си говорим, в рамките на тази кампания Европа остана много назад. Събрали сме много интересни типажи от гости", коментира водещият на предаването "Директно" Димитър Абрашев в студиото на "България сутрин". 

От 19:00 часа ще бъде сложено началото и на специалното вечерно издание на изборното студио на Bulgaria ON AIR с Ганиела Ангелова, Милена Милотинова и Благовест Илиев.

"Във вечерното изборно студио имамe и изнесено студио на площад "Народно събрание", където ще бъда аз с моите гости и ще съсредоточим вниманието си върху това какво показва изборният резултат, доколкото го имаме тогава. Ще бъдем до 22 часа, когато вече ще можем да разгърнем резултатите и ще разполагаме с данни и да обсъдим какво е важно нашите евродепутати да застъпят в следващия мандат на Европейския парламент. България има много важни теми, които трябва да следи от предишните мандати. Цяла Европа очаква промяна на някои важни политики", отбеляза водещата на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова в ефира на Bulgaria ON AIR.

От още едно изнесено студио от НДК Благовест Илиев също ще информира зрителите за случващото се, като гости при него ще бъдат професори, артисти и други обществени личности.

"Там ще съберем общественици, представители на висшите учебни заведения, представители на сферата на културата и изкуство, с които ще коментираме първите изборни резултати. При мен ще дойдат и представители на политически партии с първия си коментар. Първите резултати ще обяви водещата ни Петя Кертикова от нашето интерактивно студио, а Ганиела Ангелова от студиото ще разговаря с политолози, социолози, за да подредим пъзела", разясни продуцентът и репортер на Новините ON AIR Благовест Илиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа