Миглена Плугчиева: Усмивки от Фон дер Лайен не вършат работа, иска се реална политика

Очакванията на бившия вицепремиер са новият парламент да покаже физиономия

06.06.2024 | 20:24 Редактор: Елеонора Танева

Предизборната кампания е вяла, невидима, води се в медиите. Искрено се надявам липсата на активна кампания, без дебат по основни политики, поне след като се формира правителство, новият парламент да покаже физиономия, профили - икономическата стабилност, конкурентоспособността. Има искания от Брюксел за хармонизиране на данъчното законодателство, ако се хармонизира корпоративният данък, ще загубим 10% плосък данък. Това коментира бившият вицепремиер Меглена Плугчиева в студиото на "Денят ON AIR".

Сред другите проблеми, които по думите ѝ стоят пред бъдещите управляващи, са тревожните данни за страната ни като водеща в класацията за най-много неучещи младежи 18-30 г., тревожната тенденция при употребата на дрога от 12-13-годишни. 

"Зелената сделка трябва да бъде реформирана и справедлива, ние сме потърпевши от действията на досегашните политици. Животновъди протестират заради грешка на "Промяната" и бившето ръководство на МЗХ. Тежки последици има за всички сектори, надявам се да няма подаръци от една или друга партия, а да има принципи", заяви Плугчиева. 

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази позицията си, че няма да има еднолично управление след вота, а се надява да има успешна коалиция. Очакванията ѝ са за по-добра външна политика.

"Усмивки от Фон дер Лайен няма да свършат работа, иска се реална политика. Досега бяхме безгласни, безлични, искат се хора с позиция, смелост, визия, отстояване на националния интерес, прагматични, не криене зад евроатлантически ценности, които се изтъркаха", добави бившият вицепремиер.

Гледайте целия разговор във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Краси
преди 1 месец
Другарката Плугчиева по образование е ЛЕСОВЪД/ГОРСКИ/! Сигнализирай за неуместен коментар