Проф. Александър Томов: България е в тежка криза, чакаме още едни предсрочни избори

Дори да се формира сглобка, ще е за кратко, заяви той

05.06.2024 | 20:40 Редактор: Беатрис Младжова

Мотивирани ли са избирателите да гласуват на 9 юни?

"Мисля, че този тип социология има ужасна роля, че узаконява статуквото. Всеки ден се говори на хората "Каквото и да правите, няма значение". Това се дължи на друг фактор - благодарение на това, че всеки ден се рекламират подобни агенции, българите не гласуват. Претендирам, че "Коалиция на розата", бюлетина номер 7, са икономистите на България, че тя има програма, която е уникална и тя води до уголемяване на икономическия растеж - почти 5%, вместо сегашните 2 -2,5", коментира кандидатът за депутат от "Коалиция на розата" проф. Александър Томов пред "Денят ON AIR".

По негови думи бъдеща сглобка не би издържала дълго, а още едни избори са много вероятни, категоричен е той.

"Ще се борим, защото България е в тежка криза. Появиха се 12-13 нови партии само от разпадането на ПП-ДБ, очакваме още едни предсрочни избори, дори да се формира сглобка, ще е за кратко, защото средата ѝ няма да издържи на този политически хаос", допълни кандидатът за депутат пред Bulgaria ON AIR.

Според Томов проблемите в страната са обвързани с корупцията и хаоса.

"Масово хората са разочаровани от хаоса и скандалите, и корупцията. От доходи се оплаква провинцията. Обезлюдяването на 47 на сто от българската територия е много показателно, че хората се изтласкват икономически и искаме това да се преодолее. Това, което ние предлагаме, е програма, която променя България. Ние възлагаме на променена държава. Ние имаме формула, при която магистралите ще се строят чрез публично частно партньорство, тоест бюджетът няма да дава толкова много пари", добави гостът.

Вижте целия разговор във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа