Ваня Григорова: Води се компроматна война, дадоха ме на НАП, но нищо не откриха

Очакванията на кандидата за депутат са "Солидарна България" да влезе в 5-ото НС и да бъде главният опонент

05.06.2024 | 20:05 Редактор: Елеонора Танева

Три дни остават до изборите. На вота кандидатът за депутат от коалиция "Солидарна България" Ваня Григорова очаква партията да влезе в 50-ото НС. 

"Ако не друго, съм доказала, че успявам да разбия социологическите прогнози на пух и прах. Никой не очакваше да стигна до балотаж на кметските избори. Нека изчакаме 9 юни, смятам, че категорично преминаваме бариерата. Ние ще бъдем главният опонент, опозиция, която ще променя дневния ред на управляващите", заяви Григорова в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите ѝ експертно правителство не е добър вариант, така както не е този формат на служебно правителство, който се създаде с промените в Конституцията. 

"При служебния кабинет беше ясно, че президентът е този, който назначава и носи отговорност. В момента никой не носи отговорност, знае се, че е на ГЕРБ, същото е и с експертното правителство. ПП-ДБ щяха уж с Радев да борят "Кой", а после заедно с "Кой" направиха конституционни промени срещу Радев", заяви Григорова.

Кандидатът за депутат заяви, че не се интересува от лидера на БСП Корнелия Нинова. А кампанията, която се води определи като компроматна. 

"Предизборната кампания се води със сигнали до НАП, имам информация, че е подаден от г-н Калоян Методиев, който е втори в листата на БСП в 25-и МИР. В сигнала се казва, че харча повече пари отколкото мога да печеля. Проверката на НАП за 5 г. назад не установи нищо нередно", каза Григорова. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа