Бранков, ВМРО: Когато се прави бюджет, трябва да се започне с пари за децата

От партията настояват за допълнителни пари за родителите

04.06.2024 | 10:51 Редактор: Деси Николова

Предизборната кампания е към своя край. В неделя трябва да отидем до урните, за да изберем народните представители в 50-ото Народно събрание. В надпреварата за следващия парламент влиза и Богомил Бранков от ВМРО. Той е водач на листата за София-област.

"Проблемите в България са много. Нагледно виждам колко е нужно да има децентрализация в най-спешен порядък, за да може общините да използват ресурсите, които така или иначе техните граждани изкарват като данъци, да се връщат веднага част от тях в общините, за да не изоставаме структурно от други области", подчерта Бранков в студиото на "България сутрин".

Той е общински съветник в Елин Пелин. Председател е на общинския съвет. 10 години е областен координатор на ВМРО за София-област.

"Хората, които ме познават, знаят, че аз никога не си оставям каруцата в реката. Когато дам дума за едно нещо, винаги я спазвам. За мен Елин Пелин е мой роден град и моя кауза. Хората ми имат доверие и знаят на какво съм способен. Знаят, че ако имам по-широки правомощия, за всички ще бъде по-добре", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

ВМРО като политическа партия са очертали като най-сериозен проблем справянето с демографската криза. Според тях държавата няма адекватни решения на този казус и предлагат:

"Да се отпускат 10 хиляди лева за всяко новородено дете в работещо семейство и по 500 лева всеки месец детска надбавка. Когато се прави един бюджет, той трябва да започва първо от това да има пари за деца, след това за учителите, полицаите и армията, за да имаме силна и стабилна държава", категоричен бе Бранков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа