Арести за купуване на гласове в Горна Оряховица, масово тестват шофьори с дрегери

Има сигнали за опрощаване на дългове срещу гласуване

03.06.2024 | 13:33 Редактор: Елеонора Танева

Шестима души са задържани до момента при мащабната полицейска акция на територията на област Велико Търново. Арестуваните са за грабежи и разпространение на наркотици, на четирима са издадени предупредителни протоколи за търговия с вот. 

От полунощ Горна Оряховица е под полицейска блокада с контролно-пропускателни пунктове за автомобили на входа и на изхода на града и по кварталите. Шофьорите се проверяват за нарушения, алкохол и наркотици.

"Трябва да има такива акции, защото се навъдиха много неправоспособни джигити, които нанасят много голяма вреда и убиват хора невинни", коментира шофьор.

Във Великотърновско вече има образувано досъдебно производство за търговия с вот, като сигналите за изборни нарушения са за различни партии.

"До настоящия момент имаме 7 проверени обекта по сигнала за изборни нарушения. Четири адреса са проверени, 4 лица са предупредени да не извършват изборни престъпления", обясни директорът на ОД МВР В. Търново старши комисар Димитър Машов.

"Двата ни сигнала касаят вересии на магазин като собствениците биха опростили дълговете, с цел да гласуват за различни партии", допълни старши инспектор, началник на РУ - Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

При спецакцията бе открита и мини наркооранжерия в центъра на Горна Оряховица. От сутринта  в областта са проверени 202 лица, 177 моторно-превозни средства, съставени са 14 акта, 114 фиша, задържан е мъж за шофиране след употреба на наркотици.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа