fallback

Ивайло Мирчев: Тази предизборна кампания е най-грозната, водена досега

"Не е моментът за спекулации", каза кандидатът за депутат

01.06.2024 | 20:17 Автор: Йоана Великова

Тази предизборна кампания изглежда като най-грозната и мръсна кампания, която е водена до момента. Не ни стига, че имаме шест пъти избори в рамките на три години, което отново е безпрецедентно, но тя се води по един изключително кален и долен начин. Начин, който не сме виждали предишните пет пъти. Причината за това е, че тя е много важна за тандема Пеевски-Борисов и това се вижда по всякакъв начин. Нашата цел е да я направим малко по-позитивна и да убедим хората да излязат и да гласуват. Това каза кандидатът за депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" - Ивайло Мирчев, в студиото на "Опорни хора".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ПП-ДБ не се притесняват от изтеклите записи, защото не се казва нищо притеснително в тях. Той отказа да коментира и да спекулира кой е замесен в тези записи.

"С ГЕРБ подкрепихме общо правителство, но с Делян Пеевски не сме управлявали. Няма как да спрем Пеевски да говори пред медиите. Ние не сме му казали: "Излезте и говорете от нашия пресцентър". Нашата основна цел е да направим промените в конституцията. Тези промени, заради които 2015 година ние протестирахме и ги искахме, а Христо Иванов се бореше за тях доста по-отдавна и, в тази връзка, ни трябват 160 гласа. Когато отидем на избори и хората ни дадат 63 глас,  на нас ни трябват още 100. Тези 100 няма откъде да ги вземем, ако искаме промени в Конституцията. Ние можем да не правим промени в Конституцията, да не говорим с никого или да говорим с ГЕРБ, ДПС и останалите партии. И това направихме, говорихме и Делян Пеевски подкрепи нашите предложения за промени в Конституцията. Тези, за които от 9 години протестираме", припомни кандидатът за депутат.

Гостът категорично заяви, че няма вероятност да подкрепят евентуален кабинет на ГЕРБ и ДПС. 

"Няма нищо по-лесно, безотговорно и сладко от това да си опозиция в политиката, защото единственото, което трябва да правиш, е просто да критикуваш. Ние в преговорите след ротацията застанахме с едно споразумение: трябва да влезем в Еврозоната, трябва да влезем в Шенген, законът за съдебната власт и да сменим регулаторите, това пише там. Отидохме на избори, защото това, което предложихме, беше неизгодно. Сега, след изборите, ние ще направим същото и пак ще предложим подобно споразумение. Аз съм песимист ГЕРБ да се съгласи под някаква форма, но може да има изненади", коментира Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback