Ивайло Мирчев: Тази предизборна кампания е най-грозната, водена досега

"Не е моментът за спекулации", каза кандидатът за депутат

01.06.2024 | 20:17 Редактор: Йоана Великова

Тази предизборна кампания изглежда като най-грозната и мръсна кампания, която е водена до момента. Не ни стига, че имаме шест пъти избори в рамките на три години, което отново е безпрецедентно, но тя се води по един изключително кален и долен начин. Начин, който не сме виждали предишните пет пъти. Причината за това е, че тя е много важна за тандема Пеевски-Борисов и това се вижда по всякакъв начин. Нашата цел е да я направим малко по-позитивна и да убедим хората да излязат и да гласуват. Това каза кандидатът за депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България"Ивайло Мирчев, в студиото на "Опорни хора".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че ПП-ДБ не се притесняват от изтеклите записи, защото не се казва нищо притеснително в тях. Той отказа да коментира и да спекулира кой е замесен в тези записи.

"С ГЕРБ подкрепихме общо правителство, но с Делян Пеевски не сме управлявали. Няма как да спрем Пеевски да говори пред медиите. Ние не сме му казали: "Излезте и говорете от нашия пресцентър". Нашата основна цел е да направим промените в конституцията. Тези промени, заради които 2015 година ние протестирахме и ги искахме, а Христо Иванов се бореше за тях доста по-отдавна и, в тази връзка, ни трябват 160 гласа. Когато отидем на избори и хората ни дадат 63 глас,  на нас ни трябват още 100. Тези 100 няма откъде да ги вземем, ако искаме промени в Конституцията. Ние можем да не правим промени в Конституцията, да не говорим с никого или да говорим с ГЕРБ, ДПС и останалите партии. И това направихме, говорихме и Делян Пеевски подкрепи нашите предложения за промени в Конституцията. Тези, за които от 9 години протестираме", припомни кандидатът за депутат.

Гостът категорично заяви, че няма вероятност да подкрепят евентуален кабинет на ГЕРБ и ДПС. 

"Няма нищо по-лесно, безотговорно и сладко от това да си опозиция в политиката, защото единственото, което трябва да правиш, е просто да критикуваш. Ние в преговорите след ротацията застанахме с едно споразумение: трябва да влезем в Еврозоната, трябва да влезем в Шенген, законът за съдебната власт и да сменим регулаторите, това пише там. Отидохме на избори, защото това, което предложихме, беше неизгодно. Сега, след изборите, ние ще направим същото и пак ще предложим подобно споразумение. Аз съм песимист ГЕРБ да се съгласи под някаква форма, но може да има изненади", коментира Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
мирчеф е американси агент, мразещ България! Сигнализирай за неуместен коментар