СДВР разби нелегална игрална зала при акция срещу купения вот

Органите на реда окупираха "Факултета"

31.05.2024 | 11:00 Редактор: Искра Ангелова
СДВР разби нелегална игрална зала при акция срещу купения вот

Спецоперация срещу търговията с гласове за предстоящите избори се провежда в София. Органите на реда откриха нелегална игрална зала в квартал "Факултета".

"Към настоящия момент се проверяват редица адреси, лица и обекти, за които имаме такива данни, като в хода на извършените до момента проверки е извършена такава на адрес в столичния квартал "Факултета", където се намираме в момента. Там беше установено наличието на нерегламентирана игрална зала, където в работен режим бяха установени 11 игрални автомати и на тях 11 лица осъществяваха нерегламентирана хазартна дейност", обясни Ивайло Величков от СДВР.

"Образувано е досъдебно производство, като в хода на проведените до момента разпити и беседи с лицата е установена съпричастност на едно от тях като организатор на това престъпно деяние", допълни той.

От думите му стана ясно, че материалите по случая ще бъдат докладвани своевременно на Софийска районна прокуратура.

"В хода на образуваното досъдебно производство проверяваме и всякакви сигнали и информация, която касае опрощаване на натрупани задължения и дългове от хазартна дейност спрямо поемането на ангажимент за гласуване за определена политическа сила", увери Ивайло Величков, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR