ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради парите на лекарите и Сребреница

Една от точките е изслушване на служебния премиер Димитър Главчев

30.05.2024 | 21:21 Редактор: Елеонора Танева
ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради парите на лекарите и Сребреница

Коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" внася искане за извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе на 5 юни в 10:00 часа, за да се вземе решение парламентът да задължи МЗ и НЗОК да се предприемат действия за актуализиране на размера на основните заплати на лекари, сестри и санитари.

ПП-ДБ иска и изслушване на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев по скандала с позицията на България в ООН относно геноцида в Сребреница. Това стана ясно по време на извънредно изявление пред медиите на Николай Денков, Атанас Атанасов и Христо Иванов днес, 30 май.

Коалицията настоява заседание да се проведе при следния дневен ред:

1. Проект на Решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за незаплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

2. Изслушване на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев, във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 1 месец
като малките деца - само искам искам Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Карина
преди 1 месец
хахахха, и те действат ала - бала Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Мина
преди 1 месец
Тия пак си придават важност Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Стига с тези пари за лекари! Дават се 8 милиарда за здраве, а хората *** като пилци! Личните лекари сгъват по 30-40-50 бона на месец!!! Зъболекарите сгъват по 20-30 бона на месец!!! Специалистите сгъват до 100 бона без проблем!!! Сигнализирай за неуместен коментар