fallback

Избори 2 в 1: 128 са сигналите за нарушения, образувани са 51 досъдебни производства

Образувани са 51 досъдебни производства

28.05.2024 | 14:22 Автор: Искра Ангелова

До момента имаме получени 128 сигнала за нарушения на изборния процес - говорим и за престъпления, и за нарушения на изборното законодателство, образувани са 51 досъдебни производства“. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов в Роман, където бе възстановено районното управление.

Той посочи, че в днешния ден се провежда специализирана полицейска операция на територията на Сливен. Проверяват се седем сигнала, извършват се действия по неотложност и изземване. На някои от местата са намерени списъци с имена и изписани срещу тях суми, документи и вещи, съотносими към извършени престъпления. Полицейските действия са насочени и към битовата престъпност, има установени извършители на кражби и грабежи.

Вътрешният министър даде и кратка информация и по случая в град Шивачево, за който сигнал е подаден късно вечерта на вчерашния ден. При получаването му, служител от фирмата, ангажиран с охраната на общината в града, заварва на място четирима маскирани, които оказват съпротива и произвеждат няколко изстрела срещу него.

При първоначалния оглед на място са намерени две гилзи, установено е, че са взломни две каси, от които са отнети наличните средства. Продължават оперативно - издирвателните действия по случая.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
fallback