fallback

2000 души ще обработват данните от изборите, в ЦИК на смяна ще има по 100 човека

Ще се работи на две смени, уточни директорът на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов

28.05.2024 | 13:57 Автор: Елеонора Танева

Екипите на "Информационно обслужване" ще бъдат двойно повече на изборите на 9 юни, не се изключва да има забавяне в обработката на протоколите. Над 2 000 души от "Информационно обслужване" ще обработват протоколите, а в ЦИК на смяна ще има по 100 човека.

"В голяма част от страната на миналия вот свършихме с една смяна, много бързо. Сега планираме в цялата страна две смени, което означава и понеделник до края на деня. Надяваме се при минимално количество на грешки в протоколите да свършим в понеделник работа и РИК да дойдат в ЦИК и да спазим сроковете, заложени в Изборния кодекс и в решението на ЦИК", заяви директорът на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов.

Избирателят ще има възможност при желание да свери, че изписаният върху машинните бюлетини хеш код съответства на този, който е поставен в изборното помещение, заяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Генерираният хеш код ще се изписва на системните разписки, които следва секционните избирателни комисии да отпечатат в началото на изборния ден и да поставят на видно място в изборното помещение.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback