fallback

ПП-ДБ предлага безлихвени жилищни кредити и помощ за бизнеса, за да стане средната заплата 2000 евро

Кирил Петков: 8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България

26.05.2024 | 17:04 Автор: Тодор Петров

"За следващия мандат ние искаме да продължим политиката към младите хора. Сред мерките са да се удвои данъчния кредит за деца от 600 на 1200 лв. на година и да се осигури безлихвено финансиране за покупка на жилище на млади семейства с деца", съобщи днес в Карлово съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на среща със симпатизанти.

За пенсиите той каза, че коалицията ПП-ДБ ще настоява да се приеме модифицираното швейцарско правило, така че да е по-благоприятно за пенсионерите, като при индексацията на пенсиите да не се взима средноаритметично между ръста на инфлацията и на средния осигурителен доход, а по-високото от двете.

"За бизнеса започнахме и трябва да разширим държавната помощ за капиталовите инвестиции в машини и сгради. Така бизнесът ще бъде подпомогнат, за да може да повиши производителността и да започне да вдига заплатите, така че средната работна заплата да стане не 2000 лв., а 2000 евро", каза още Асен Василев.

"Ние започнахме да реализираме европейска финансова политика последните три години и това се усети в доходите – пенсии, заплати на учители и лекари. И се видя, че пари има за всичко. Въпросът е те да бъдат насочени в реални проекти. Ето, Карлово има право 30 млн. да вземе по програмата за общински проекти, но е заявила само за 11 млн., защото няма готови проекти", даде пример бившият финансов министър.

"8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България, не са доволни от образованието, от здравеопазването, от пътищата. Вие решавате", призова съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Ние искаме парите да служат на всички хора, а не на няколко човека, и институциите да работят за хората, а не за "джуджета" и "нотариуси", добави той.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

fallback
Още от Избори 2024
fallback