fallback

Христо Иванов: Пеевски няма да спре да ме атакува, той не може да е премиер

"Замеси моето име в поредните интриги и купища лъжи", заяви съпредседателят на ДБ

21.05.2024 | 16:22 Автор: Толя Стоянова

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов отвърна на думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, според които Иванов е търсил подкрепа от Движението Пеевски да стане премиер, той самият президент, Борисов - да "се пенсионира" и да сринат ПП.

"Пеевски замеси моето име в поредните интриги и купища лъжи. Аз съм свидетел на неговите опити да се моли на четири крака на САЩ по всякакъв начин да излезе от списъка "Магнитски", заяви Иванов пред журналисти в парламента.

"Пеевски не е излязъл от списъка "Магнитски" и няма да излезе, и по тази причина не може да стане и няма да стане премиер. Затова ще става все по-неудобен за ДПС. Той остана унизен и употребен в очакванията си да стане премиер, аз му казах, че няма как да заеме този пост и затова ме атакува и няма да спре. Такъв разговор, за какъвто каза Пеевски, е невъзможно да има”, категоричен е Иванов.

Той обясни, че никога не му е минавало през ум да се кандидатира за президент. Иванов подчерта, че коалицията с ПП е стабилна.

"Всякакви интриги са неверни. С Пеевски на врата нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат да сформират стабилно правителство и да бъдат партньори на европейците", добави Иванов, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback