fallback

Над 700 полицаи ще следят за реда в изборните секции в София област

Организацията се движи съгласно приетата с решение на ЦИК хронограма

20.05.2024 | 21:23 Автор: Вяра Димова

Около 700 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборните секции на 9 юни в София област. От тях 500 ще бъдат от Областната дирекция (ОД) на МВР в София, а 200 от тях ще се включат от други структури на МВР. Това съобщиха от Областната администрация на София област след проведена среща между областния управител Силвия Арнаутска и директора на ОД на МВР-София - старши комисар Тихомир Ценов.

За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и Народно събрание в Софийска област са образувани 409 секционни избирателни комисии като избирателите са 188 430 за Народно събрание и 189 540 избиратели за Европейски парламент.

В срещата взе участие и началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Петър Соколов. Арнаутска информира ръководителите на ОД на МВР-София, че организацията за изборите се движи съгласно приетата с решение на Централната избирателна комисия хронограма. От ОД МВР в София информираха, че разчетите за гарантиране на сигурността и честността на вота вече са готови. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
fallback