Горанов: Настояваме новият премиер да бъде на ГЕРБ, Борисов е най-подготвеният

"Не трябва да се дава възможност на политическите опоненти да правят безпринципна политика", каза бившият финансов министър

17.05.2024 | 20:15 Редактор: Толя Стоянова

Няма да правим отстъпки, че министър-председателят на България в 50-я парламент ще бъде ярка политическа фигура, излъчена от ГЕРБ. Борисов е най-подготвеният. Но има логика в това да се предложи и друг кандидат, който може да изпълнява тази функция. Със социалните експерименти трябва да бъде приключено веднъж за винаги. Има индикации, че ще имаме повече народни представители в следващото Народно събрание. Най-важното е да не отстъпваме от основните принципи, важно е да има стабилно лидерство и този път да става въпрос за ясна политическа отговорност и ясен механизъм за взимане на решения. Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му се налага да се завършат промените в Конституцията, които изискват мнозинство. Според него колкото по голямо мнозинство има в парламента, толкова по-стабилно ще е управлението.

Горанов е на мнение, че ако всички ангажименти, заложени в бюджета, трябва да бъдат изпълнени, вероятно дефицитът ще бъде много над 3% и дори може да се удвои.

На въпрос дали ГЕРБ ще приеме Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ отново във властта, Горанов отговори, че ще станат депутати, а повече от това не им е необходимо.

"Не трябва да се дава възможност на политическите опоненти да правят безпринципна политика и да се взимат глупави решения", каза бившият министър на финансите пред Bulgaria ON AIR.

По думите му предходното правителство е използвало енергетиката като "дойна крава", за да пълни дупки в бюджета.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Настоявайте си, никой не ви пречи. Въпросът е дали други партии, може би с изключение на ДПС на Пеевски, ще бъдат съгласни да се съюзят с вас. Боце като лидер на Вашата партия ще бъде затормозяващ фактор. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Слагайте Галя от посолството за премиер. Не виждам смисъл да харчим излишни пари от бюджета за заплати на хора като вас. Така или иначе България се управлява от няколко посолства и корпорации, затова направо официално назначете чужди граждани за управляващи и да се приключва. Нали затова изменихте Конституцията- за да ни нареждат " легитимно" чужденци какво да правим според техните желания? Сигнализирай за неуместен коментар