fallback

Кирил Петков помагал за ваденето на другия шофьор, спира предизборната си кампания

Возих се на задната седалка в колата и получих само изкарване на въздуха, уточни съпредседателят на ПП

16.05.2024 | 21:55 Автор: Елеонора Танева

Кирил Петков сподели своя поглед върху катастрофата с кола на НСО, при която загина шофьор, а жена е със сериозни наранявания в болница.

Ето пълният текст на публикацията на съпредседателя на "Продължаваме промяната"

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор.

Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и получих само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал.

Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата, за да извадят пострадалите.

Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост, и заедно отворихме вратите, за да стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни, въпреки че и те бяха с травми.

Без професионалната техника и уменията на пожарникарите нямаше да се справим.

Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които ползвахме, трябва да са във всяка пожарникарска кола, защото разбрах, че само някои ги имат, а други - не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!

Отидох и до болницата, в която е приета жената в другата кола. Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота.

Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако е необходимо каквото и да е съдействие, за да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време.

Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената.

Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден и да им окажа всякаква помощ, от която имат нужда.

Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено.

Благодаря за стотиците обаждания. Бог да прости загиналия."

Снимка: БГНЕС и Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback