"Продължаваме промяната": Когато ви казват, че няма пари, някой иска нещо да открадне

"ГЕРБ-ДПС са на власт от един месец и започнаха отново да ни продават модела на "постната пица“ и как пари няма", пише в позицията

16.05.2024 | 17:48 Редактор: Елеонора Танева

От "Продължаваме промяната" коментираха скандала около парите за университетите.

Ето какво написаха в от партията:

"Когато ви казват, че няма пари, значи някой иска нещо да открадне.

ГЕРБ-ДПС са на власт от един месец и започнаха отново да ни продават модела на "постната пица“ и как пари няма.

Докато имаше редовно правителство, нямаше проблем да осигурим средства покриване на таксите на 127 000 студенти и докторанти по държавна поръчка в университетите.

Служебното финансово министерство сега се затруднява да намери средствата, които ще дадат на повече млади хора достъп до висше образование.

Това е поредната акция на служебния кабинет на ГЕРБ-ДПС срещу хората. Онзи ден за малко да изчезнат парите за пенсионерите, днес ударът е срещу студентите.

А задачата е много проста – да спрат да плашат хората с неверни данни за състоянието на хазната, а да изпълняват бюджета, който оставихме.

И в двата си редовни кабинета показахме, че можем с бюджета да се погрижим за пенсионерите, за младите семейства, за демографския ръст – и да запазим нисък дефицит, втория най-нисък външен дълг в ЕС и над 8 милиарда лева резерв.

Единственият начин парите за хората да не “изчезват” от бюджета, е масово гласуване на 9 юни, за да имаме мнозинство за нормална европейска България!"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)