fallback

Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ, ако има правителство, нека да не ми поставят услови

"Отказаха правителство, измисляха все нови неща", каза лидерът на ГЕРБ

12.05.2024 | 19:48 Автор: Искра Ангелова

ГЕРБ ще бъде водещ, ако има правителство. Нека да не ми поставят условия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Самоков.

"Като кажат, че ние поставяме на Борисов условия и ние трябва да подскачаме, не, ние сме партия с традиции и е гордост за мене в последните 3 години. Не ми поставяйте условия, защото няма да ме намерите да ми ги поставите, разбирам, че си водят кампанията от телевизора. ПП-ДБ чакат да направим правителство с ДПС и да ни търсят после кусури, нищо не ги интересува, нито народа, нито нищо. Иска ми се българите да разберат как за 3 години тези хора се облагодетелстваха така, както нищо дори не може да си представите,", допълни той.

"Излъгаха ви, за да може да подкрепим бюджета. От 1,2 млрд. изтеглиха 800, после върнаха 400, никой не знае реално колко са. А проектите, които дадохте всички кметове от всички общини, са над 4 млрд. лева. Можете ли да смятате колко процента за тези проекти е дал Асен Василев от бюджета и какво ще стане, ако ние сме пак на власт и аз да съм премиер, догодина разкопаните обекти на всички кметове финансирани само с 20%, чакат 80% да довършат обектите", попита Борисов.

"Това коварство съзирате ли го? Аз го съзрях. Отказаха правителство, измисляха все нови неща, Тагарев бил знамето на промяната, него го няма в листите. Милиарди изтекоха от джобовете на българина заради нафтата и бензина, бръкнаха на всеки българин, който кара кола, автобус с по 1 лев за бензин и дизел. Плашеха, че ще спре рафинерията, че ще е ужас и с тези хубави добре напазарувани медии, част от тях, това се нагнетяваше и милиардите изтичаха в посока Швейцария, обраха ви милиардите", заяви още Борисов.

"Половината министри са техни и те казват, че правителството е на ГЕРБ. Излъгаха пенсионерите, че се вдигат пенсиите, вдигаха се със заемите, които се вземаха. Нашите деца и внуци трябва да платят тези огромни дългове, каза Борисов и добави, че е много лошо положението в държавата. А ПП смачкаха "Да, България". Взеха им правото и на глас", възмути се лидерът на ГЕРБ.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback