fallback

Борисов: Фалшифицират подписи, поръчки - трудно ще излезем от кризата, хазната е празна

"Ако Мицкоски иска добросъседство, имаме договор", заяви лидерът на ГЕРБ

11.05.2024 | 14:30 Автор: Искра Ангелова

Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. Това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Толкова коварно всичко са подготвили в последните 3 години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата, подчерта Борисов. Денков казва да обвинят пудела бе, той е виновен, вие мълчите и казвате: да, да. Рашков, колкото повече седи при тях, толкова по-добре, той е въоръжен с чадър и може да се пази. Макар, че сложили Кирил Петков първи в Перник, Рашков - втори, за да може Кирил да влезе първи в София, а Рашков в Перник. Това не е лошо, това е работа на всяка партия, не им търсим кусур", допълни той.

Той е категоричен, че много трудно ще излезем от сегашната криза: "Българите трябва да знаят, че заради последните 3 години ще берем горчиви плодове".

"Има Договор за добросъседство, който сме сключили с РСМ. Призовавам колегата Мицкоски, колега ми е, добър приятел ми е, от ЕНП, да си оберат говоренето, защото изборите им минаха. Честитих му успеха, но с тази риторика видяхте възпали цялата българска политическа класа. Ако иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките", категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и цената на горивата.

"Сега, като няма дерогация, колко е горивото? Милиарди печалби през тези 3 години. Тези хора в последните години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото. Обществото ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с Мария Габриел премиер още 9 месеца, ще стигнат дъното, а те искат да съществуват още 2-3 г. за да може партията да ги пази и затова върнах записа на техния Национален съвет, където Асен Василев казва, че Габриел е заложник и че ротация няма да има", подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Асен Василев е умен, той знае, че хазната е празна, знае какво трябва да се направи, включително да се вдигнат данъците. Но някой трябва да дойде и да извади от блатото държавата", коментира още бившият премиер.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback