ИТН: Представихме се добре на изборите, избирателите нямат доверие на политиците

"Топлофикация София" също трябва да бъде реформирана", каза Пламен Данаилов

30.10.2023 | 20:12 Редактор: Искра Ангелова

ИТН се представи добре на изборите. За сравнение в София резултатът, който отчитаме за листата за общински съветници, е по-добър от листата за народни представители 6 месеца по-рано. Това може да се счете като успех, че ние успяваме не само да възстановим доверието към нас, но и да го надградим. Това каза водачът на листата за общински съветници в столицата от "Има такъв народ" Пламен Данаилов в студиото на "Денят ON AIR".

Те се надяват, че ще имат трима общински съветници в София, а партията отива на балотаж в Ловеч.

"В Ловеч листата ни за общински съветници се представи изключително добре. Там сме на второ място и очакваме балотажа, като се надявам и там да консолидираме вота, и да спечелим изборите", поясни Данаилов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че все още няма официално решение за това кого ще подкрепят на балотажа и в София, и на другите места.

"Системен проблем е ниската избирателна активност и трябва да бъде адресирана. Не може да продължава така, защото е огромна непредставителността на всеки един избран кмет, народен представител, общински съветник. Това е със сигурност заради липсата на доверие. Радетел съм на машинното гласуване. Аз съм един от депутатите в 45-ото Народно събрание, гласували за това. Защитавал съм машинното гласуване от трибуната на Народното събрание", подчерта Пламен Данаилов.

Той е на мнение, че все пак доверието е изключително важно.

"Много е важно да сме сигурни, че в Информационно обслужване нещата се случват правилно и че вотът е такъв, какъвто е. Докладът на ДАНС, поне това, което излезе в медиите, е изключително притеснително и стряскащо. И на фона на един такъв доклад - решението на ЦИК изглежда като единственото възможно", коментира той.

За него кметът има изключително значение за всичко: "Той много зависи и от общинския съвет. Но кметът има много водеща роля за развитието на общината и на цялостния облик на града, така че е много важно кой ще бъде той. Убеден съм, че досега са потъвали пари. Важно е да има и ревизия. Едно от нещата, които трябва да направят съветниците, е да подготвят бюджета за 2024 година."

"Със сигурност "Топлофикация София" също трябва да бъде реформирана, трябва да бъдат инвестирани много пари, или трябва да бъде отдадена по някакъв начин чрез публично-частно партньорство. А третият вариант е да бъде прехвърлена на държавата, но в сегашния вариант не може да продължи да съществува", категоричен е Данаилов.

Гледайте целия разговор във видеото.