Слави Трифонов: Факт е, че ние свалихме Бойко Борисов от власт

Дипломацията е необходима в умерени рамки при мен, каза лидерът на ИТН

11.10.2022 | 11:22 Редактор: Тодор Петров
Слави Трифонов: Факт е, че ние свалихме Бойко Борисов от власт

"Аз съм директен, прям и брутално откровен почти винаги. Като казвам почти винаги, имам предвид, че понякога трябва да има дипломация, колкото и да не съм дипломатичен типаж. Това е миловидният начин да кажеш, че не съобщаваш точно истината. Но така са и държавите, иначе нямаше да има дипломатически отношения и всички щяхме да се избием. Така че дипломацията е необходима в умерени рамки при мен", заяви Слави Трифонов в предаването "Нещо лично" по собствената си телевизия "7/8".

Тошко Йорданов сподели, че е удовлетворен, че Бойко Борисов не е на власт и не е премиер. "Толкова години сме се занимавали с този човек в негативен план", допълни той.

"Само че той малко заглъхна покрай появата на един куп други политически играчи и отиде на заден план, че всъщност ние свалихме Бойко Борисов и това е факт", заяви на свой ред Слави Трифонов, но добави, че работата с политиката е странна, тъй като Борисов все пак отново спечели изборите преди дни.

По думите му, той не се е намесвал в ареста на Бойко Борисов, всичко следял по телевизията. 

"Единственото, което касаеше толкова важен казус, който може да се отрази на всички коалиционни партньори, като ареста на Бойко Борисов, аз разбрах като SMS, получен от Кирил Петков. Мисля, че същото е валидно за останалите коалиционни партньори", заяви Трифонов, цитиран от dnes.bg.

Лидерът на ИТН обясни, че единственият път, в който е повдигнал този въпрос, е последния път, в който е говорил с Кирил Петков, по време на избора на БНБ. Тогава Петков го включил на високоговорител. "Те бяха си организирали среща, на мен ми се обади и докато му кажа, че не искам да говоря така, по високоговорител, той вече ме пусна", разказа Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК