Глас от БСП: Ситуацията между Радев и партията ни е деликатна, играем за победа

"В Карловско хората имат нужда от основни храна, вода", каза Георги Ангелов

07.09.2022 | 20:41 Редактор: Искра Ангелова

Правителството все още не разполага с точния размер на щетите, които нанесе наводнението в Карловско, но обеща целият ресурс на държавата да бъде впрегнат в подпомагането на засегнатите.

"С голяма част от младежите от Младежко обединение в БСП бяхме в засегнатите села в Карловско. Това, което ни казаха хората, е, че имат нужда от основни храни, вода, но най-вече от съпричастност. Ситуацията там изглежда като от филм, нереално е това, което се е случило. Някои от гражданите казаха, че се усеща липса от страна на държавата", каза Георги Ангелов от Младежкото обединение в БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Самият той вярва, че в тази ситуация на помощ ще се притече и служебният кабинет.

"Хората имат нужда от редовно правителство, което да носи реална отговорност и да може Министерският съвет да отпусне необходимата сума за възстановяване не само на къщите, но и на инфраструктурата, защото тя е изчезнала. Показаха ни снимки преди и след наводненията, разликата е от Земята до небето", категоричен е Ангелов.

Представителят на Младежко обединение в БСП подчерта, че хората твърдят, че в селата има незаконна сеч: "Това не е проблем от последните 5-6 месеца, това е проблем години наред. Тук трябва да има и гражданско общество, което да сигнализира."

От ефира на Bulgaria ON AIR Георги Ангелов призова хората да излязат и да гласуват на 2 октомври.

"Хората да гласуват със сърцата си, защото се видя, че през последните 7 месеца разумът носеше БСП и останалите коалиционни партньори. Вярваме, че при съставяне на ново правителство може да продължим това, което бяхме започнали - да осигурим стабилни доходи, да продължим увеличението на майчинските, имаме идея младежите до 26 години да бъдат освободени от данък общ доход", добави той.

И призна, че се обсъжда идеята за нисколихвени ипотечни кредити за млади семейства при покупка на първо жилище.

Попитан дали служебният кабинет играе срещу БСП, Ангелов отговори: "Ситуацията е деликатна. Вярвам, че Радев е добър президент, от друга страна пък са нападките към Корнелия Нинова. Явно е, че има някакъв конфликт. Но БСП винаги играе за победа. Управленската програма е разписана от коалиционните ни партньори, съгласувана е с тях, има добри предложения."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК