"Има такъв народ": Джипката падна в дерето, идва демокрацията!

Тошко Йорданов обясни защо не са се договорили с министрите от служебния кабинет

16.07.2021 | 14:28 Редактор: Тодор Петров

"Джипката падна в дерето и на нейно място идва демокрацията", заяви Филип Станев от "Има такъв народ" по време на пресконференцията на партията.

"Едно е да плямпаш от джипката и да разнасяш Балтов и Коцето като куфари и да им показваш асфалт, друго е да знаеш какво да правиш освен да козируваш. Ние сме несистема партия и сме против статуквото", каза зам.-председателят на партията - Тошко Йорданов.

"Следващият състав на Министерския съвет отново ще върви с мерки и депутатите ще трябва да гласуват те да се реализират или да не се реализират. Не желаем гласовете на ГЕРБ и ДПС", посочи той.

Йорданов обясни защо трима министрите от служебния кабинет не са намери място в състава на проектокабинета на ИТН.

"Имаме сериозни разминавания по финансовата политика със служебните министри. Имахме джентълменска договорка с тях да не говорим. Г-н Асен Василев каза, че иска да се занимава със спирането на мръсните пари и това е най-важното за него. Предложихме му да извадим комисията от ДАНС и да е на пряко негово подчинение като вицепремиер. Той не каза, че е му е предложено да е вицепремиер. Нямахме проблем с Кирил Петков и Николай Денков по програмите си. Те се държат по детски - ако някой откаже, останалите си отиват", разкри Йорданов.

И призна, че има усещането, че в действащия служебен кабинет има хора на ДПС, но отказа да назове имена.

"Смятаме, че главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Ако някой ви каже, че, влизайки в парламента, ще смени Гешев с друг - той ви лъже. В момента това е невъзможно, законът е такъв", каза още Тошко Йорданов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ташаклийски, хиндо
преди 2 години
...тъпо и арогантно, ВСС може (ако иска) да уволни главния прокурор, в мотивите на Рашков са разписани параграфите;Тошковците се самозабравиха - депутатите или ще гласуват, или отиваме на избори - това е бойкоборисовщина, от най-чиста проба, да не говорим, че тошковците са само 65, много гласову липсват, даже тези на останалите протестъри не стигат.Ще стане весело, много весело, когато (по заповед) част от ГЕРБ покрепят ИТН, весело ще е и при показване кой как поименно е гласувал. Сигнализирай за неуместен коментар