fallback

Кристиан Вигенин: ИТН ще има водеща роля, ГЕРБ ще бъде в пълна изолация

Основната част от избирателите на БСП е в по-високите възрастови групи, младите гласуват за други формации, посочи той

12.07.2021 | 10:18 Автор: Жаклина Иванова

"Видимо е, че ИТН ще има водеща роля, а ГЕРБ отново ще бъде в пълна изолация и в новия парламент", заяви председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Според него спрямо 4 април сме в изходната точка и почти нищо не се е променило, с изключение на това, че две от формациите на "т.нар. промяна" са с малко повече депутати.

"Трябва да видим как ИТН смята да подреди собствените си приоритети. Когато си водеща политическа формация и от теб се очаква да имаш ключова роля в следващото управление, да го водиш – тогава трябва да сме наясно какви са твоите собствени приоритети, да видим къде БСП би могла да впише своите", посочи водачът на листата в Ямбол.

Според него един от големите проблеми на 45-ото НС е била липсата на диалог между политическите формации.

"Ако това продължава по същия начин и в 46-ото Народно събрание и си говорим от екраните на партийните телевизии, нищо добро не ни очаква", уточни Вигенин.

Социалистът изрази разочарованието си от изборния резултат на "БСП за България". Според него кампанията на левицата е била много активна, интересна и цветна.

"Беше една кампания по учебник. Естествено една кампания не може да промени цялостно тенденциите", посочи Вигенин пред БНР и подчерта, че партия, която не може да привлича младите, няма перспектива.

"Основната част от избирателите на БСП е в по-високите възрастови групи. Младите като цяло гласуват за други политически формации и въпреки че на терена на лявото продължаваме да сме сами, като че ли лявото се свива, левите избиратели не виждат в нас цялостна алтернатива на десницата в момента", обясни водачът на листата в Ямбол.

Лявото обединение се състоя, но само донякъде и то трябва да продължи да се развива, изтъкна още Кристиан Вигенин. По думите му фокусът трябва да бъда върху това българската левица да стане привлекателна за младите и активни хора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback