На 11 юли гласуваме в 9 401 секции с машина, в 1 115 от тях ще има по 2 устройства

Германия не е дала разрешение за провеждане на изборите в Манхайм и Щутгарт

01.07.2021 | 17:35 Редактор: Жаклина Иванова

На парламентарния вот на 11 юли ще гласуваме в 9 401 секции с машина, 1 115 от тях ще разполагат с по две устройства. У нас вече пристигнаха и допълнителните 1 673 устройства.

Машините за чужбина вече са заминали и инсталирани. Секциите, които са извън границата на България, ще са 273 с 421 устройства.

От Централната избирателна комисия съобщиха, че Германия не е дала разрешение за провеждане на изборите в две секции - Манхайм и Щутгарт, но сънародниците ни ще могат да упражнят правото си на глас в други секции.

След частичните местни избори и проблемите с прекъсването на някои от устройствата, ЦИК заяви, че машините могат да работят при високи температури и временното спиране не се дължи на топлото време.

"Във връзка с появилите се множество запитвания за това дали в Сърница машината е спряла, защото е прегряла, ние казахме, че това не е причината. В Института по метеорология са направени изпитвания за работа при 0 градуса и при 45 градуса. По два часа са правени изпитвания и устройствата продължават да работят“, каза заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК