Протест срещу ГЕРБ в центъра на София след обявяването на резултатите

Според част от хората изборите са манипулирани

04.04.2021 | 21:46 Редактор: Жаклина Иванова
Протест срещу ГЕРБ в центъра на София след обявяването на резултатите

Пред Националния дворец на културата се събраха протестиращи, които изказват недоволството си срещу водещата политическа сила - ГЕРБ, която в коалиция със СДС печели парламентарните избори. Поне такива са данните от екзитполовете на социологическите агенции.

Хората са се събрали буквално час след обявяването на резултатите. След протестиращите има лица, които сме виждали и на протестите миналото лято. Има и майки от "Системата ни убива". Хората на протеста скандират срещу премиера, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"270 дни българският народ протестира всеки ден, без прекъсване. Българският народ протестира от първия ден с искане за оставка на това правителство. Стигнахме днес до редовни избори, правени от Борисов. Ние това няма да го приемем. Тези избори не са нашите избори, това са изборите на ГЕРБ, не на българския народ", коментира един от протестиращите.

От самата политическа партия все още няма коментар нито за вота, нито за това, което се случва пред централата им. 

"След целия цирк днес, който ни разиграват за честни избори, е редно да ги поздравим за поредните манипулации. Има една мисъл - не е важно кой гласува, а кой брои гласовете. Според мен е не е обективен резултатът и няма да бъде, докато не се разреши на хората в чужбина да гласуват електронно", заяви една от протестиращите жени.

Протестиращите обявиха, че утре в 18 часа продължават с протестите пред Министерския съвет. Те се отправиха към бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". Движението към момента е освободено. 

По наша информация министър-председателят Бойко Борисов все още не се намира в централата на партията.

Снимка: Bulgaria ON AIR / Виктор Борисов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
2 rate up comment rate down comment 9
Веска
преди 3 години
*** искате всеки ден в парламента да Ви пеят Чалгата на Слави ли.Чалгарска нация на чело с Мая Манолова И Ниновица. Сигнализирай за неуместен коментар