Извиха се опашки от желаещи да гласуват в ранни зори

Проблеми и забавяния няма, а гласуването преминава бързо

04.04.2021 | 08:30 Редактор: Жаклина Иванова

Изборният ден в страната вече започна, като първите желаещи да упражнят правото си на глас вече го направиха. 

Още в първите минути след отварянето на секциите в 119-о училище в София се извиха опашки от желаещи да гласуват. Проблеми и забавяния няма, а гласуването преминава бързо. 

За да бъде идентифициран, избирателят трябва да свали маската си за кратко, но при разстояние поне метър и половина от членовете на комисията, пред които са поставени плексигласови прегради. 

Тази година тъмните стаи нямат перде, което всеки да докосва, а входът им трябва да гледа към стената. Химикалите за гласуване, както и машините се дезинфекцират след всеки гласоподавател. 

Хората казват, че гласуват за промяна и не се притесняват да направят това в условия на пандемия. Много от избирателите предпочитат да гласуват машинно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всеки си мислеше, че сутринта няма да има хора и някрая се натрупахме там. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Пламен
преди 3 години
Гласувах тази сутрин и с машината за гласуване имаше проблем. Тъчскрийнът на екрана реагира изключително трудно. Може би няколко минути отне в опити да натискам и екрана да реагира на това. По-малък или по-голям натиск, по-продължително или по-кратко докосване, пробвах всичко, но не става. В крайна сметка успях да завърша процеса, но все пак е недопустимо да има такива дефекти в машината. Дано тази машина да е само единичен случай. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Опитват се да избегнат струпване и в крайна сметка правят опашка... Сигнализирай за неуместен коментар