fallback

Юлиян Величков: Опортюнисти донесоха лоша слава на криптоиндустрията

Специалистът припомни ценностите, които стоят в основата на индустрията

05.10.2024 | 17:58 Автор: Надя Хамдан

През последните шест месеца се наблюдава предимно спад на цената на биткойна, а еуфорията на пазарите замира. Това каза в предаването Money.bg Юлиян Величков от екипа на ETHSofia - първото по рода си събитие, посветено на блокчейна и екосистемата на Ethereum в България. По думите му в момента пазарите изчакват какво ще се случи с изборите в САЩ, как ще се развие макроикономическата обстановка, какво ще се случи с регулациите.  

"Свикнали сме в криптоиндустрията да наблюдаваме тази 4-годишна цикличност на пазарите. Все по-често експерти в сферата изразяват мнение, че тази цикличност се чупи, тъй като, ако действително едно събитие се наблюдава отново и отново на всеки четири години, все повече хора и институции научават за това нещо и е нормално то да се пречупи", каза още Величков пред Bulgaria ON AIR. 

Величков обясни, че целта на събитието е да припомни ценностите, които стоят в основата на индустрията.

"Като всяка индустрия обаче, която става наистина популярна, която е свързана с финансови активи, покачване на цени на тези финансови активи, към нея много бързо се присъединиха опортюнисти с идеята за бързо забогатяване, с изкарване на пари, някои от тях дори с цел да правят измами. Те донесоха по-лоша слава на сферата. Целта на нашето събитие е да помогнем за връщането към тези основни ценности на сферата, свързани с децентрализацията, отворените финансови продукти и услуги, достъпни за всички хора по света", посочи още експертът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Money.bg
fallback