fallback

Звездите на МЕТРО 2015 г.

07.10.2015 | 13:57 Автор: Пролетина Съботинова

Социалните кампании „Нарисувай ми усмивка“ и „Не бъди дърво! Спаси дърво! са победители в конкурса „Звездите на МЕТРО“. Двете кампании си споделят първото място в конкурса. Кампанията на немската верига магазини се организира за втора поредна година и отличава независими предприемачи от малкия и среден бизнес, които се ангажират с подкрепата на благотворителни каузи и социални проекти.

„Нарисувай ми усмивка“ е нестопанско сдружение в подкрепа на онкоболните жени у нас. В него пациентите изработват стоки от текстил – кукли, сувенири, подвързии за книги, чанти и тениски. С приходите от продажбата им се издържа дружеството. С наградата от 5000 лв. неправителствената организация "Онкоболни и приятели" от Бургас ще инвестира в материали за още артикули.

"Това е моя лична кауза, аз съм онкоболна вече 30 години. Затова много искам да помогна, на колкото се може повече онкоболни. Те трябва да разберат, че ракът не е край, ракът е една спирка, в която трябва да преосмислим нашите приоритети и да продължим да живеем с още повече хъс", коментира председателят на сдружението "Онкоболни и приятели" - Цонка Тодорова.

Другият победител, който споделя първото място е кампанията - Не бъди дърво! Спаси дърво!“. От 2007 г. варненска рекламна агенция събира от свои партньори ненужна офис хартия за рециклиране. Със събраните средствата купуват дръвчета, които се садят в местността Черноморец край Варна.

"Средства, които днес ще получим днес от наградата и хартията, която съберем ще използваме, за да засадим не 1000, а 5000 дръвчета  на няколко места в страната" , коментира инициатора на кампанията "Не бъди дърво! Спаси дърво!" - Тодор Сотиров.

В „Звездите на МЕТРО“ се включиха 55 предприемачи, за техните истории гласуваха над 35 000 души. Финансова награда получи и кампанията Ако си дал - в която щедър хладилник дарява безплатна храна на нуждаещите се.

 

fallback
Още от България
fallback