Кметът на Добрич в Денят он ер на 22 юни

22.06.2014 | 20:58
Кметът на Добрич в Денят он ер на 22 юни

Кметът на Добрич, съобщи, че БЧК и Общината са раздавали пакети с храна на хиляда души. Продължава изчистването на натрупаните земни и скални маси по улиците. Пожарните екипи работят, но са затруднени в северната зона, където нивото на водата не спада. Затова там още няма ток. Очакваме спадането да стане по естествен път, по релефа на терена, изхода на северното дере, съобщи кметът на Добрич.

Интервю на Милена Милотинова с кмета на Добрич Детелина Николова в предаването Денят он ер на 22 юни, в 19:30 - във видеото.

Всички щети на хората от наводнените райони ще бъдат покрити, заяви вицепремиерът Даниела Бобева пред журналисти след закриващата пресконференция по повод на Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие /ЧБТР/, провела се в София. Сега хората започват да предявяват своите искания, но едно са исканията, друго - оценките на комисиите, които реално ще определят щетите, каза Бобева. Все още няма дори приблизителни оценки за щетите. Ще видим каква ще е сумата, докъде ще стигнат парите от фонда за непредвидени и неотложни разходи и откъде ще бъдат добавени средства, ако се налага, коментира вицепремиерът. Чувам, че и ЕС ще помага, гражданите също са солидарни, добави тя.