Островитянин ли е премиерът ни или... фалшиви новини?

За миналото, настоящето и бъдещето на Борисов – коментар на Иван Бакалов, Кристина Кръстева и проф. Велислав Минеков

28.06.2018 | 08:11 Редактор:
Островитянин ли е премиерът ни или... фалшиви новини?
Островитянин ли е премиерът ни или... фалшиви новини?

Фалшива новина, че премиерът Бойко Борисов е купил гръцки остров за няколко милиона евро, разгорещи политическите страсти. Министър-председателят заяви, че е готов да подаде оставка, ако информацията се докаже. Опозицията, разбира се, настоя за проверка.

Според скулптора проф. Велислав Минеков цялата история е на принципа на лъжливото овчарче. 

"Измислицата за Борисов е на много ниско ниво. Това е PR ход. Следващият път може да се появи новина, че е космонавт. Така, когато се разчуе, че е откраднал 50 милиона евро, никой няма да повярва", подчерта той.

Журналистът Иван Бакалов пък отбеляза, че най-големият скандал е спирането на предаването на Милен Цветков, в което се е коментирала темата. 

"Шефовете на телевизията спряха предаването. Заслужили сме си 111-тото място в класацията на "Репортери без граници". Медиите се притесняват, защото вече има прецедент. Важно е да се провери има ли нещо вярно в този случай с острова. Интересът на българските медии към имотното състояние на Борисов е нулево", подчерта той.

Журналистът Кристина Кръстева посочи в "България сутрин", че обръщайки внимание на фалшивата новина за гръцкия остров, обществото ни вкарва излишна енергия в абсурдна посока.

Тя изтъкна още пред Bulgaria ON AIR, че не подкрепя спирането на предаването на Цветков, но същевременно призна, че не може да се меси в политиката на дадена медия, тъй като нито е продуцент, нито директор. 

"Никой не посмя да зададе въпроси за миналото на Борисов. Той е медийно явление... Биографията на Борисов трябва да бъде прочетена отново и правителството трябва да бъде свалено", категоричен бе проф. Минеков.

За финал на разговора Иван Бакалов обобщи, че разговорите за миналото на премиера и разлитането на автобиографията му отдавна са закъснели.