Министър Маринов: Имаме готовност да се включим веднага в издирвателната акция

Властите в Северна Македония отказаха хеликоптера, който им предложихме, съобщи той

03.04.2019 | 09:20 Редактор: Бойко Димитров
Министър Маринов: Имаме готовност да се включим веднага в издирвателната акция

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви пред Bulgaria ON AIR, че очаква в най-скоро време властите в Северна Македония да достигнат до мястото на авиокатастрофата, при която загинаха четирима българи, за да може разследването на инцидента да започне. Той сподели, че правителството е предложило на колегите си хеликоптер, който да обикаля района, но помощта е била отказана.

В "България сутрин" Маринов допълни, че районът в който се е случил инцидентът, е изключително трудно достъпен и за момента не може да коментира причините за катастрофата. Министърът също така обяви, че България има готовност да се включи в акцията по достигането на мястото на инцидента във всеки един момент.

"Говорих с вътрешния министър на Северна Македония. Там започна операция по достигане на мястото на катастрофата. Височината е над 2300 метра. Очакваме да получим достъп до мястото на инцидента, за да можем да разследваме причините за катастрофата, както и да потвърдим колко пътници е имало и какво се е случило. Още снощи Бойко Борисов се свърза с колегите в Северна Македония и те ни казаха, че няма оцелели. Информацията за пътниците я имаме от летищните власти от документите, които са получили. Имахме готовност да изпратим хеликоптер, но македонците отказаха. На всеки един етап, при необходимост ще се включим в акцията", заяви Маринов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК