Напрежението по оста Сидеров – Симеонов продължава!

Този път държавниците не успяха да се съгласят за концесиите за добив на подземни богатства

27.07.2018 | 19:37 Редактор: Иван Берберов
Напрежението по оста Сидеров – Симеонов продължава!

Продължава да тлее напрежението в "Обединените патриоти", въпреки помирението на Коалиционния съвет вчера. Днес в парламента Волен Сидеров и Валери Симеонов се разминаха по въпроса за концесиите за добив на подземни богатства.

В последния работен ден на депутатите преди лятната им ваканция, в парламентарния контрол Волен Сидеров имаше въпрос съм Валери Симеонов за богатствата под земята.

"Правомощията с концесиите за добив на подземни богатства са делегирани на министъра на енергетиката. Както и дейността на министъра на енергетиката е в ресора на Томислав Дончев. Така че нямам правомощията да отговоря на този въпрос“, отбеляза Симеонов. 

Лаконичен отговор за състоянието на "Обединените патриоти" даде вицепремиерът, след като вчера запази мълчание след коалиционния съвет.

От Велико Търново пък Красимир Каракачанов за пореден път увери, че в коалицията не се случва нищо драматично. От Бяла премиерът Бойко Борисов коментира коалиционните разногласия. 

"Това е страстна коалиция. Затова всички войводи са събрани на едно място. И затова аз не мога да се направя на войвода от тях. Българинът е такъв", изказа се министър-председателят.