fallback

Оскверниха паметник в Бургас

Вандали поставиха лика на Георги Димитров на монумента посветен на жертвите на комунизма

03.05.2017 | 21:25 Автор: Иван Берберов

Поредна вандалска проява срещу паметник. Бургаската прокуратура започна проверка по случая с осквернения паметник на жертвите на комунизма в града.  След проверка от Първо РПУ в Бургас ще бъде решено дали да се образува досъдебно производство. 

На 1-ви май, когато се отбелязва Денят на труда, паметникът на жертвите на комунизма в Бургас осъмва с лика на бившия комунистически лидер Георги Димитров.

След вандалския акт от местната структура на СДС разпространиха запис от охранителна камера, на която се виждат двама неизвестни с качулки, които рисуват лика на Георги Димитров и жена, която патрулира до монумента. 

След публикуването на видео записа граждани разпознаха в лицето на немаскираната жена бившата директорка на вечерната гимназия в Бургас Малина Сейкова. 

Тя е член на БСП и майка на зам.-председателя на партията в града Тодор Ненов. Сейкова твърди, че се е озовала в неправилното време на неправилното място и е станала случаен свидетел на вандалския акт.

Ако бъде установена самоличността на лицата от записа те ще бъдат съдени за хулиганство, коментираха от прокуратурата в Бургас. 

Законът предвижда затвор до 2 години или пробация. Въпреки че монументът беше старателно почистен, ликът на Георги Димитров, макар и избледнял все още прозира върху паметника на жертвите на комунизма. 

Вижте още!

 

fallback
Още от България
fallback