Симеон Чамов: Между бокса и семейството

Съпругата му се надява на победа от мача. Дали тя ще е факт, ще разберем довечера

11.08.2016 | 10:49
Симеон Чамов: Между бокса и семейството

Няколко решаващи удара и категорична победа, която развълнува много българи. В началото на седмицата 25-годишният боксьор Симеон Чамов спечели срещу турчина Онур Шипал на игрите в Рио.

За представянето си спортистът споделя, че чувството е неописуемо, а атмосферата в залата –уникална. 

ледах по телевизията и чувствах огромно вълнение и адреналин. Много съм горда с неговия мач и постижение", споделя съпругата му. 

Случайно или не Таня и Симеон се срещат за първи път именно на боксов мач. Това се оказва любов от пръв поглед. 8 години по-късно те са щастливи родители на малкия Тервел и все така неразделни.

"Обади ми се веднага след мача. Моята реакция беше едно бурно викане. Бях толкова щастлива, а той толкова спокоен", разказа Таня пред Bulgaria ON AIR.

По думите й спортът ги сплотява като семейство. Тя самата като малка е тренирала бокс, но по- късно разбира, че този спорт не е за нея. В момента е изцяло отдадена на сина си Тервел. 

"С каквото и да реши детето ни да се занимава за в бъдеще, ние ще сме зад него, но държим спортът да бъде част от неговия живот, защото това е здраве и физическо развитие", посочи още съпругата на боксьора. 

От своя страна Симеон заяви, че въпреки постоянните тренировки и отсъствия от дома, семейството му липсва. 

"Надявам се да стигна до почетната стълбичка, защото това е оценка на целия труд и лишения", каза спортистът. Съпругата му също се надява той да спечели медал, за да бъде удовлетворен от положените усилия. 

Тази вечер Симеон Чамов ще се изправи срещу тайландския боксьор Сайлом Ади.

"Ще бъде труден мач, целта му е да изкара противника от неговата тактика, надявам се да не успее срещу мен. Мисля, че имам здрави нерви и ще устоя", обнадежден е българският боксьор.