Котел бедства. Река заля път, предизвиквайки хаос (видео)

Двама души бяха евакуирани, изнесоха ги на ръце от домовете им

26.06.2019 | 21:50 Редактор: Юлия Христова
Котел бедства. Река заля път, предизвиквайки хаос (видео)

Бедствено положение в Котел. Един от притоците на река "Котлешница“ е излязъл от коритото си и е наводнил къщи в района. Два екипа на пожарната в Котел и един от Сливен отводняват засегнатите домове. Двама души са евакуирани, като са изнесени на ръце от домовете им. 

Водата е отнесла много от селскостопанските постройки, както и животни. Регистрирани са големи материални щети. Реката е излязла и на главния транзитен път, минаващ през града, предизвиквайки хаос. 

За Bulgaria ON AIR кметът на Котел Коста Каранашев заяви, че е обявил бедствено положение в града и участва в евакуацията на хора с наводнени домове.

Падналото количество дъжд за сравнително кратко време е било 80л./кв м. Някои от жителите на града ще пренощуват при свои близки, тъй като домовете им са необитаеми, а от утре ще започне и почистването на засегнатите обекти. Липсва пътна настилка на някои места.

"Ситуацията е oвладяна, за щастие не се стигна до жертви, въпреки многото материални щети", каза за Bulgaria ON AIR градоначалникът. 

Ще бъде поискана помощ от държавата за справяне с последствиета от бедствието, ще бъде разкрита и дарителска сметка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК