fallback

Мъж рита бременна котка в Радомир

Извършителят го грози глоба между 1500 и 5000 лева и до 3 години затвор

18.03.2019 | 22:17 Автор: Бойко Димитров

Oхранителни камери в Радомир уловиха как пиян мъж удря бременна котка. Освен жестокостта към животното, извършителят заплашва с пистолет и хората, които се грижат за животно. 

Свидетел на инцидента стана Емануел Марианов, който завършва поредната си нощна смяна, когато пред кафенето, в което работи идват трима души.  "Докато си редим вътре нещата се чу силно измяукване. Докато излезем няма нищо, хората си седяха", разказва Марианов.

Той излиза да провери какво се случва и вижда Марио Богословов с компания. Решава да прегледа охранителните камери. На кадрите се вижда как двама мъже удрят бременната котка и я вдигат за опашката, след което я удрят в земята.

На следващата сутрин работещите в кафенето отиват да потърсят сметка на Марио, който е заснет от видеокамерата. Той се оправдава, че животинката е искала да го надере и нахапе и затова я е ритнал. Предстои извършителите да се открият и да бъдат наказани. Според закона, човек, който е нарантил животно умишлено може да лежи в затвора от 1 до 3 години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback