Шест са вече случаите на болните от морбили в Благоевградска област

Има съмнения за още заразени

14.02.2019 | 18:18 Редактор: Ралица Братанова
Шест са вече случаите на болните от морбили в Благоевградска област

Шест са вече потвърдените случаи на болни от морбили деца в Благоевградска област. Има съмнения за още два случая. Най-много – четири, са констатирани в ромската махала в Разлог. Според лекарите състоянието им е добро.

Заразените с морбили деца са от населени места по поречието на река Места, на възраст между 1 и две години. Те са били приети в болницата в Гоце Делчев със съмнения за усложнения след грип. 

По-късно обаче изследванията показали морбили. Най-тежко се оказало състоянието на две от тях. Те са приети с температура и обрив по тялото.

Димитър Симеонов е баща на едно от заразените с морбили деца. Мъжът твърди, че то е било ваксинирано, но не е сигурен срещу какво точно. Сега се надява момиченцето му да оздравее.

Здравните специалисти твърдят, че в района има много деца , които не са ваксинирани. 

По клинична пътека болните от морбили деца могат да останат в болница само три дни. От здравното заведение в Гоце Делчев, обаче са категорични, че лечението им ще продължи и след това.

За морбили в региона на Гоце Делчевско се заговори и през 2010 година. Болестта преминава тежко и са възможни усложнения.

Има съмнения за още 12 заразени от морбили. В момента се правят изследвания. От Здравното министерство увериха, че няма опасност от епидемия. Експертите призовават за имунизиране на децата, тъй като това е единственият начин, по който можем да се предпазим.

Гледайте репортажа!
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК