fallback

Седем души обвинени за незаконна търговия на цигари

Специализираният съд ще поиска постоянно задържане под стража на обвиняемите.

12.12.2012 | 17:36

Седем души получиха обвинения от Специализираната прокуратура за  участие в организирана престъпна група с цел производство, съхранение и търговия на цигари без бандерол.

Обвиняемите Тодор Хаджижеков, ръководител на групата, и Мирко Папазов, Любомир Божилов, Цветан Марков, Стилян Далаков, Георги Лютков и Христо Христов са били задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура на 10 декември тази година. При акцията са иззети 85 кашона цигари и 34 кашона нарязан тютюн без бандерол от складови помещения в квартал „Шияковци“ в Костинброд, нает от обвиняемите.

Според събраните доказателства групата е действала от началото на годината.  Обвиняемите са задържани за 72 часа, а утре Специализираната прокуратура ще поиска постоянно задържане под стража.

Също днес други трима души са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група с цел данъчни измами. Обвиняемите са Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев. Те са задържани на 11 декември тази година при специализирана операция под наименованието „Захарно петле“. От събраните до момента данни е установено, че групата е действала от февруари 2012. Обвиняемите са внасяли бяла рафинирана захар от Гърция, която впоследствие е била препродавана на вътрешния пазар, а чрез фирми фантоми е било избягвано плащането на данъци. До момента държавната хазна е била ощетена с около 2.5 милиона лева от дейността на организираната престъпна група.

От Специализираната прокуратура уточняват, че предстои да бъдат задържани още хора по случая, включително и ръководителят на група, който бил чужбина.

fallback
Още от България
fallback