Архитект Жеко Тилев почина: Паднал от тролея или му е прилошало при слизане

Очакват се резултатите от аутопсията, за да се изясни причината за инцидента

12.02.2019 | 16:35 Редактор: Ивайло Николов
Архитект Жеко Тилев почина: Паднал от тролея или му е прилошало при слизане

Известният архитект Жеко Тилев почина при произшествие с тролейбус на столичния булевард "Акад. Иван Евстратиев Гешов". Инцидентът стана в понеделник вечерта.

По първоначална информация 69-годишният мъж е паднал на спирката. Тепърва ще се изяснява дали му е прилошало или шофьорът на тролея е потеглил преди пътникът да се качи. Очакват се резултатите от аутопсията на Тилев. 

На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче само констатирали смъртта на архитект Жеко Тилев. От Столичния електротранспорт подозират, че му е прилошало. Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда. 

Близките на арх. Тилев не са били с него, но увериха, че бил в отлично здраве. Никъде по тролейбуса и платното не са били установени следи или кръв. Водачът на тролейбуса е с 5-годишен опит. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая. Известно е обаче, че масово шофьорите в столичния градски транспорт работят извънредно заради липса на кадри. 

Починалият арх. Жеко Тилев стои зад проекта на зала ''Арена Армеец'', Пленарна зала на Народното събрание, Великият египетски музей в Египет, Олимпийският комплекс в Инсбруг, Австрия, Мемориалният комплекс “Васил Левски” в Карлово.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК