fallback

Селища останаха без влакове

От тази седмица е в сила ново разписание на БДЖ.

10.12.2012 | 13:52

Петричкото село Генерал Тодоров остана без влак, след като БДЖ въведе от тази седмица ново разписание. Стотина жители застанаха вчера и днес на линията с искане да бъде възстановено движението. Малката гара ще бъде обслужвана отново с композиция до Петрич, едва когато гърците възстановят спрения преди повече от година влак от София до Солун, обясниха за Bulgaria On Air от компанията. На този етап обаче не е ясно кога ще стане.

Миналата седмица и перничани протестираха, тъй като няколко влака вече не спират на възловата спирка "Метал". Кметът на Перник Росица Янакиева е готова да води преговори за промяна в разписанието.

С новия график са спрени и два от влаковете между Враца и Мездра. Още по-сериозен проблем има и със спрените от град Роман композиции, тъй като няма никакъв алтернативен превоз.

Същевременно ще бъдат пуснати в движение два допълнителни бързи влака между София и Бургас през Карлово. Бързият влак от София за Бургас ще заминава от София в 11:45 и ще пристига в 17:59. Влакът от Бургас за София ще тръгва от Бургас в 09:05 и ще пристига в София в 15:18 ч.

От Своге за София всяка сутрин ще пътува още един пътнически влак, който ще заминава в 06:45 и ще пристига в София в 07:36. В следобедните часове от София за Своге също ще се движи още един пътнически влак, който ще тръгва от София в 17:06 и ще пристига в Своге в 17:54.

През работните дни по маршрута Перник – София също е предвидено да пътува още един допълнителен влак, който ще заминава от Перник в 07:00 и ще пристига в София в 07:56. Допълнителен пътнически влак ще се движи и всяка сутрин от Вакарел за София. Влакът ще тръгва от Вакарел в 07:08 и ще пристига в София в 07:57.

fallback
Още от България
fallback