fallback

Няма затворени пътища, обяви Павлова

Само леки коли могат да преминават през пункта на Калотина.

10.12.2012 | 14:26

Няма затворени пътища, обяви днес на пресконференция регионалният министър Лиляна Павлова. По-сериозен инцидент е имало в района на Юндола, където се е обърнал тир. В цялата страна тази нощ са чистили над 900 снегопочистващи машини.

Колона от тирове се образува тази нощ на българо-сръбската граница. Заради лошото време преминаването беше забранено още в неделя. Малко вероятно е движението да бъде пуснато до обяд, пътищата в западната съседка не са почистени, а продължава да навява, обясниха за Bulgaria On Air от "Гранична полиция". В момента се пропускат единствено леки автомобили.

В Национална агенция "Пътна инфраструктура" са подадени сигнали за 32 аварирали камиона, повечето са били без вериги и неподготвени за движение при зимни условия.

Забрана за движение на камиони над 10 тона е въведена по пътя Белово – Юндола. По пътищата Гоце Делчев - Доспат, Сърница - Доспат, Девин - Михалково и Доспат - Батак е въведено ограничение за движение без ремаркета и полуремаркета, предупреждават още от агенцията.

В София основните булеварди са почистени. 120 снегорина са в готовност. В момента се почистват спирки и подлези, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

fallback
Още от България
fallback