177 пътнически вагона отиват на ремонт

До две седмици БДЖ ще избере изпълнителят.

06.12.2012 | 16:52
177 пътнически вагона отиват на ремонт
177 пътнически вагона отиват на ремонт

177 пътнически вагона предстои да ремонтира държавната железница. До две седмици ще бъде избран изпълнителят, съобщиха за Bulgaria On Air от централата на холдинга. На този етап обаче предпочитали да не оповестяват броя на кандидатите в конкурса, както и подробности около договора.

Няма да има недостиг на вагони за празниците, както се появиха слухове в пресата, обещават от превозвача. Успокоението идвало от факта, че от Румъния са пристигнали ремонтирани вагони, които ще бъдат включени към двеста и шейсетта в експлоатация. Преди две седмици стана ясно, че заводът в северната съседка има проблеми с изпълнението на поръчката. Според договора общо 86 вагона трябвало да бъдат готови до ноември, но на този етап са предадени само 18, уточниха от пресслужбата на компанията. Проблемът беше поставен за дебат и в пленарна зала, депутатите настояха министърът на транспорта Ивайло Московски да провери дали е качествено изпълнението.

Наред с проблемите около подвижния парк, се задава и социален. Над хиляда души в Перник са започнали подписка срещу новото разписание от 8 декември. Хората протестират, че пет влака няма да спират на възловата спирка "Метал".