Стайко Стайков остава под домашен арест

Причината за това е здравословното му състояние и възможността да се укрие

31.01.2019 | 21:36 Редактор: Иван Берберов
Стайко Стайков остава под домашен арест

Специализираният съд наложи мярка "домашен арест" на Стайко Стайков. Причината за решението на съда е "да се запази неговия живот и здраве".

Синът на бизнесмена Миню Стайков е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си, занимаваща се с пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари. На Стайко Стайков е повдигнато и ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

В началото на днешното заседание съдът реши мярката да се гледа при закрити врата заради това, че ще се разкрият факти за здравословното състояния на обвиняемия. Прокуратурата поиска той да остане за постоянно в ареста.

Според съда е налице обосновано предположение, че Стайков е участвал в престъпна група, но не и да е укривал данъци, както и че е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Съдебният състав обаче смята, че престоят в ареста за обвиняемия е несъвместим с неговото здравословно състояние, за което има и експертна справка, предаде Dnes.bg.

Адвокат Димитър Вълчев коментира пред медиите, че не знае нищо във връзка със сигнала от Стайков, че е бил отвлечен. И обясни, че за него обвинението срещу подзащитния му е неясно. "Аз не видях доказателства, които да установяват, че този човек е част от престъпна група", допълни още адвокатът.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК