fallback

Издирваният от "Интерпол" Стайко Стайков твърди, че бил отвлечен

Държавата го търси от септември миналата година

28.01.2019 | 18:56 Автор: Ралица Братанова

Стайко Стайков - синът на бизнесмена Миню Стайков, е приет за лечение в "Пирогов". След като есента той бе обявен за издирване, включително от "Интерпол", най-изненадващо младият мъж се озова в лечебно заведение в София, с травма на главата. В късните часове на следобеда Стайко Стайков е преместен за лечение в МВР болница.

Всичко започва в неделя вечер между 20 и 21 часа, когато такси оставило Стайко Стайков пред дома му. Там е поет от охранителите си, които викат лекар да го прегледа. Не подават сигнал в МВР. Тази сутрин обаче нещата се променят. 

"В 9:12 е получен сигнал на 112 за лице в безпомощно състояние, мъж на около 30 години, който се намира на един паркинг. Отивайки на мястото, екипът на "Спешна помощ" е изчакан от човека, който е подал сигнала, след това са въведени в къща, която се намира в близост. След като Стайков е закаран към "Пирогов", към МВР - в частност СДВР е подаден сигнал от колегите, които се намират там, че същият е бил отвлечен", обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

За отвличането си говори самият Стайков непосредствено след като е бил откаран в лечебно заведение, но без да уточнява кога се е случило. Негови близки също не са подавали сигнал, че е изчезнал. 

Държавата търси Стайко Стайков от края на септември миналата година, когато бе обявен за издирване, включително с европейска заповед за арест. 

"Днес сутринта в 9 часа преди обаждането на телефон 112, в специализираната прокуратура е входирана молба, подписана от неговия адвокат, в която пише, че той вчера на 27 януари, е разбрал - и го пише това в молбата саморъчно, че е издирван и е готов да сътрудничи на разследването", коментира наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Екипът на д-р Слави Тодоров се отзовава на сигнала за мъж в неадекватно състояние в квартал "Бояна". По първоначални данни той бил паднал пред входна на дома си. Отивайки на място обаче заварват друга ситуация. 

"Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото - беше буден, но не беше много адекватен, имаше травма на главата. Транспортирахме го до "Пирогов" и го предадох на екипите тук. Каза само, че навсякъде всичко го боли", сподели д-р Слави Тодоров от ЦСМП - София пред Bulgaria ON AIR

Как Стайко Стайков в почти неадекватно състояние, с охлузвания и рана на главата е успял да подпише документ, че ще съдейства на прокуратурата на този етап не е ясно. 

Адвокат Любомир Таков, който е внесъл документа, ще бъде разпитан на по-късен етап. Той не може да представлява Стайко Стайков пред съда, защото е защитник на близките му по обвиненията в данъчни измами, пране на пари и продажба акцизни стоки без бандерол. 

Специализираната прокуратура ще поиска вероятно постоянен арест и за Стайков - син, след като бъде изписан от "Пирогов" и здравословното му състояние позволява престой в ареста.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

fallback
Още от България
fallback