Нинова: Ако победим ГЕРБ на евроизборите, можем да ги отстраним от властта

БСП се събра на 49-ият Конгрес на партията

26.01.2019 | 13:35 Редактор: Ралица Братанова
Нинова: Ако победим ГЕРБ на евроизборите, можем да ги отстраним от властта

Започна 49-ият Конгрес на БСП. Вътрешната опозиция се събра, но запази добрият тон на разговора. Основната интрига остава листата за евровота, макар че тя не е основна тема за обсъждане между делегатите днес.

От месеци между Корнелия Нинова и Сергей Станишев тлее напрежение, заради различните позиции, които заемат двамата по европейски теми.

Нинова е против пакта за миграция и Инстанбулската конвенция, докато Станишев ги подкрепя. Това накара хората в средите в и извън БСП да заговорят, че Нинова ще се опита да лиши Станишев от мястото му в листата за евроизборите.

В предизборната платформа, която делегатите се очаква да гласуват, се задължават евродепутатите категорично да гласуват против Инстанбулската конвенцията - документ, който Станишев е подкрепял многократно.

Делегатите обсъждат и документа "Визия за България". В него също се заемат твърди позиции срещу Инстанбулската конвенция.

Принципите във "Визия за България“ са нашия ориентир за спечелването на Европейски избори 2019. Това приеха делегатите на 49-ия конгрес на БСП, който се провежда в НДК. Документът бе представен от Драгомир Стойнев, Деница Златева, д-р Десислав Тасков, Донка Михайлова и др., а очаквано социалистите приеха платформата.

Сред най-ключовите точки в нея, които ще залегнат и в кампанията за евровота, са изграждането на европейски социален съюз, подкрепен от нов икономически модел на развитие и растеж, единен съюз, който обаче уважава суверенитета на отделните държави, финансова рамка на сближаването и на реалната икономика, силна кохезионна политика за отделните региони и след 2020 година.

Социалистите ще агитират за устойчива миграционна политика, основана на солидарност и уважение към националните приоритети.

От БСП се обявиха за алтернатива на неолибералния икономически модел и балансирана на интересите на отделните държави.


Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Красимир Дойчев
преди 5 години
И ГЕРБ не са стока, но БСП е партия с доказано лицемерие, алчност и безпринципност. В крайна сметка хората ще получат това, което си изберат. И нямам предвид самото социалистическо управление, а това, което ще им донесе социалистическото управление. Сигнализирай за неуместен коментар