fallback

"ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО" за четвърта поредна година на трети март 2019 г.

Центърът на събитията ще е столицата на България

26.01.2019 | 09:25 Автор: Ралица Братанова

"ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО" е инициатива, посветена на Националния празник на България. За четвърта поредна година "Сдружение Азбукари" и Единение "Българи за България“ организират многохилядно хоро на 3 март. 

Всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители по всички краища на света са поканени да се включат в каузата "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“, за четвърта поредна година на 03.03.2019 г.

Целта е да се пробудят българите в страната и по света със символа на Единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро и в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединят, да се хванат за ръце и да изиграем кръшни, красиви хора, символ на българщината и националната ни идентичност.

Центърът на събитията ще е столицата на България, на 03.03.2019 г., в парка Заимов, начало 12 часа. От инициативата призовават всички българи в този час да проведат хора в малките и големите населени места у нас, както и в културните центрове, българските посолства и училища, площадите, дворовете и домовете на българите по света.

Активността ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост. "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ изгражда мост на хорото по целия свят.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

fallback
Още от България
fallback